Sticla securizata

Ce este sticla?

Credeti sau nu, sticla se face din nisip lichid. Puteți face sticlă prin încălzirea nisipului până când se topește și se transformă într-un lichid. Nisipul se topește la temperatura incredibil de mare de 1700 ° C .Când nisipul topit se raceste, nu se întoarce in starea din care a pornit: are loc o transformare completă și structura moleculara cu totul diferită.

Sticla a devenit un material popular în casele noastre, deoarece are toate tipurile de proprietăți cu adevărat utile. În afară de a fi transparenta, este ieftina si ușor de modelat cand este topita, în mod rezonabil rezista la căldură , chimic inerta (un borcan de sticlă nu reacționează cu lucrurile pe care le pune în interiorul acestuia), și poate fi reciclata de un numar nelimitat de ori.

Specificații pentru sticla

Sticla float

Asfel este numit procesul modern, folosit pentru a crea panouri mari, subtiri, plate din sticla topită Acestea plutesc intr-un bazin de metal topit, cum ar fi: staniu. Acest proces produce o foaie foarte buna de sticlă cu o grosime consistenta si uniforma.

Sticla securizata vitralii Usi sticla securizata sticla vopsita Sticla securizata Sticla sablata Sticla printata Sticla gravata laser Compartimentari sticla suceava botosani iasi neamt blaturi sticla Balustrade sticla radauti suceava botosani  Sticla securizata

Securizarea este procesul prin care sticla  este reîncălzită peste punctul său de formare de aproximativ 1.200 de grade Celsius și apoi se răcește mai rapid, si permite porțiunii interne a sticlei să rămână fluida mai mult decât suprafețele exterioare. Aceasta inseamna ca o cantitate egală de tracțiune și compresie este formata pe foaia de sticlă ceea ce ii permite să devină, de patru ori mai puternica ca sticla float. Sticla securizata este utilizata pentru geamuri de siguranta, pentru ca se sfărâmă în bucăți mici granulate, reducând riscul de rănire.

Sticla securizata vitralii Usi sticla securizata sticla vopsita Sticla securizata Sticla sablata Sticla printata Sticla gravata laser Compartimentari sticla suceava botosani iasi neamt blaturi sticla Balustrade sticla radauti suceava botosani  Sticla laminata

Sticla laminata este utilizata în cazul în care foile de sticla trebuie să rămână intacte in cadrul panoului din motive de siguranță sau de securitate. Aceasta se face prin fuziunea a două sau mai multe straturi de sticlă cu inter-straturi de polivinil (PVB) prin utilizarea căldurii și a presiunii.Daca laminarea se face folosind sticla normala, panoul se va rupe în bucăți mari, dar va ramane în rama de PVB. În cazul în care este fabricat din sticla securizata, foaia poate cădea în afara cadrului, dar va rămâne în mare parte împreună datorită inter-stratului de polivinil.

Sticlă cu fir

Acesta sticla este cel mai des folosita ca sticla rezistenta la foc, deoarece sârmă ține sticlă  dacă temperatura ridicată provoacă să spargerea. Plasa de sârmă rezista si tine mai bine  sticlă în loc decât filmul de PVB folosit la sticlă laminată.

Sticla cu auto-curățare

Un strat transparent poate fi aplicată de sticlă în timpul fabricării care reacționează cu razele UV ale soarelui pentru a descompune mizeria si murdaria ce se formeaza pe exteriorul ferestrelor, și atunci când plouă,  murdăria descompusa  se clătește. Acoperirea are proprietăți hidrofile, ceea ce înseamnă că atrage apa peste intreaga suprafața a sticlei evitand astfel petele inestetice .

Sticla securizata vitralii Usi sticla securizata sticla vopsita Sticla securizata Sticla sablata Sticla printata Sticla gravata laser Compartimentari sticla suceava botosani iasi neamt blaturi sticla Balustrade sticla radauti suceava botosani  Sticla timeless

Este o sticla float cu tratament care se activeaza daca este securizata termic. Functiile sale sunt anti-aburire, anti-calcar si este destinata cabinelor de dus, paravanelor de dus.

Sticla securizata vitralii Usi sticla securizata sticla vopsita Sticla securizata Sticla sablata Sticla printata Sticla gravata laser Compartimentari sticla suceava botosani iasi neamt blaturi sticla Balustrade sticla radauti suceava botosani  Sticla vopsita

Este alegerea perfecta pentru placari. Vopseaua folosita este pe baza de rasina (Color Spray), rezistenta la UV si umezeala. Poate fi executata în toate nuantele paletarului RAL.

Sticla securizata vitralii Usi sticla securizata sticla vopsita Sticla securizata Sticla sablata Sticla printata Sticla gravata laser Compartimentari sticla suceava botosani iasi neamt blaturi sticla Balustrade sticla radauti suceava botosani  Sticla printata

Reprezinta transpunerea imaginii digitale cu ajutorul cernelurilor pe baza de polimeri, cu uscare UV. Avantajul acestei tehnologii este uscarea rapida a suprafetei printate. Se pot obtine imagini printate cu rezolutie de pana la 1440 x 1440 dpi. Printul poate fi transparent sau opac, utilizand 6 culori standard, optional alb si lac. Aplicatiile printului pe sticla sunt diverse, cum ar fi la amenajari interioare (blaturi de bucatarie, usi, pereti despartitori), conferind astfel incaperilor un stil personalizat si modern.

Sticla securizata vitralii Usi sticla securizata sticla vopsita Sticla securizata Sticla sablata Sticla printata Sticla gravata laser Compartimentari sticla suceava botosani iasi neamt blaturi sticla Balustrade sticla radauti suceava botosani  Gravura laser

Personalizarea prin gravura laser consta in patrunderea unei raze laser in interiorul cristalului, focalizanduse in puncte micronice, creand mici “sparturi” in suprafata sticlei.
Folosind tehnologia laser, putem grava in blocuri de cristal si sticla plana de diferite dimensiuni, orice forma, sigla, logo sau orice fel de imagine sau fotografie.

Sticla securizata vitralii Usi sticla securizata sticla vopsita Sticla securizata Sticla sablata Sticla printata Sticla gravata laser Compartimentari sticla suceava botosani iasi neamt blaturi sticla Balustrade sticla radauti suceava botosani  Sticla sablata

Se obține prin suflarea oxidului de aluminiu cu o anumita presiune pe suprafata sticlei. Multitudinea de modele care se pot transpune pe sticla prin sablare recomanda produsul pentru: usi, pereti despartitori, mobilier sau obiecte decorative, ferestre, pentru personalizarea vitrinelor etc. Prin aplicarea unui tratament special pe suprafata sablata se asigura protectie impotriva petelor.

Foaia de sticla se poate sabla in totalitate sau dupa modelul ales de client. Sticla personalizata prin sablare si adaugare de culoare sau modele colorate cu vopseluri speciale presupune o munca de creatie, atentie si acuratete deosebita.
Indiferent de stil, clasic sau modern, produsele din aceasta gama pot fi folosite in multiple aplicatii, utilizate in ansamblul architectural al unei constructii, imbunatatesc aspectul general al acesteia, imbunatatesc aspectul vizual al usilor interioare si exterioare, geamurile cladirilor, usile cabinelor de dus, a mobilierului, confera un aspect deosebit blaturilor de masa, balustradelor si oglinzilor.

Tehnica sablarii este tehnica de imprimare pe sticla de cuvinte, imagini sau forme, cu scopul de a crea opere de arta deosebite. Efectul mat care se obtine prin suflarea materialului abraziv cu o anumita presiune pe suprafata sticlei sau oglinzii. Sticla sablata poate inlocui cu success jaluzelele oferind intimitate.

Sticla securizata vitralii Usi sticla securizata sticla vopsita Sticla securizata Sticla sablata Sticla printata Sticla gravata laser Compartimentari sticla suceava botosani iasi neamt blaturi sticla Balustrade sticla radauti suceava botosani  Vitraliile

Presupun utilizarea unui film special, care ii confera sticlei culoare sau textura, iar contururile suprafetelor colorate sunt definite prin aplicarea firului de plumb. Filmul are atat rol de protectie, cat si unul decorativ. Se pot utiliza de asemenea si cristale fatetate de forme variate, pentru a crea efecte deosebite. Cu o gama larga de culori, plumb autoadeziv de diverse nuante, cristale fatetate, vitraliile au multiple aplicatii: usi interior sau exterior, bai, bucatarii, birouri, oglinzi, geam izolant.Culorile aplicate sunt nuante de culori RAL. Conturul si culoarea sunt rezistente la razele ultraviolete.

Tipuri de amenajari din sticla

 • Desi usile din sticla sunt cele mai des folosite in amenajarile interioare, sunt folosite si alte tipuri de prelucrari din sticla:
 • Pereti si compartimentari din sticla;
 • Cabine de dus din sticla securizata;
 • Placari sticla colorata sau printata folosita mai ales la amenajarile interioare atat din zona rezidentiala cat si comerciala.
 • Balustrade din sticla existand mai multe tipuri de prindere a acestora, in functie de utilizarea dorita, ceea ce influenteaza si grosimea sticlei folosite;
 • Copertine din sticla
 • Trepte din sticla
 • Pardoseli din sticla folosite in special pentru amenajarile interioare comerciale. Acestea au aceeasi rezistenta ca si pardoselile din lemn sau ciment, insa din punct de vedere estetic este superioara.
 • Blaturi din sticla care impreuna cu placarea peretilor cu sticla, transforma ideea de bucatarie moderna, atat in cazul locuintelor rezidentiale, cat si in cazul bucatariilor profesionale.

La solicitarea clientilor nostrii putem executa o larga varietate de modele de cabine de dus sticla, in functie de spatiul existent si de gusturi: cabine cu usi batante sau glisante, paravane dus din sticla etc.Sistemele folosite asigura o etanseizare optima prin garnituri din plastic transparente.

Feroneria are o gama variata de modele si finisaje: cromate, mate sau vopsite.

De asemenea oferim usi de sticla, sisteme de glisare si sisteme de balustrade pentru locuintele cu design modern.